Egy Kiss Erzsi Zene

Zenei irányzat: Keressük!
Albumok: 5 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 6880 alkalommal

Bemutatás:

Az Egy Kiss Erzsi Zene (1996) első hallásra sok mozzanatában úgy tűnik, tradicionális népzenét idéz, de nem célja imitálni a világ egyetlen létező népének zenéjét sem, ezek a hatások mégis tetten érhetők Afrikától Alaszkáig, az arab világtól a bluesig.

Biográfia:

Az együttes változatos zeneisége akár a drum and bass-től a mondókákon, a balladisztikus meséken keresztül a sanzonok világáig ér, vagy akár a rockosabb 70-es éveket idézi. A játékosság, a zenei ötletek, a humor nagy hangsúlyt kap. A nyelvtelenségen keresztül ez a közös szál, ez a kapocs a magyar közönség és a külföldi hallgatóság között. Szabad asszociációk, sok-sok érzelem, táncos ritmusok. Az elmúlt években az együttes megmutathatta magát a moszkvai, a brüsszeli és a párizsi közönségnek is. Nagy sikerrel koncerteztek már Lengyelországban, többször Csehországban, Szlovákiában, üde színfoltjai a külföldi klubéletnek is. 2009-ben Linz mint Európa Kulturális Fővárosa nagy lelkesedéssel fogadta az együttest.

A zenekarnak eddig öt lemeze jelent meg: az Egy Kiss Erzsi Zene (1998), a Deladela (2001), a Röné álma (2004), a Kinono (2006), illetve 2010 októberében Ugató című albumuk is a boltokba került. Az dalok helyenként fúvós- és ütős szekcióval szólalnak meg, hallható a lemezen metál, ugatós-mulatós, sanzon (csakis a jól bevált „francia nyelven”), zúzós-oroszos, magyaros-hegedűs. Meglepetésként egy Bëlga-feldolgozás, természetesen az eredeti szöveggel. Megannyi stílusgyakorlat, játék. A már megszokott „énekes-nyelv” felszabadító, a végeredmény pedig képzeletgazdag, lendületes munka.

Tagok:

Vajdovich Árpád

basszusgitár, bőgő

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább