Dallos Bogi

Zenei irányzat: pop
Albumok: 1 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 45451 alkalommal

Bemutatás:

Bogi, A Dal 2014 döntőse, Fonogram-díjas énekesnő.

1997. április 2-án született Győrben.Gyerekkorától kezdve mindigis érdekelte a zene. Szülei gyakran vitték színházba, és koncertekre, ezért egyre jobban elkezdett érdeklődni az éneklés iránt. Először egy iskolai Ki mit tudon lépett fel, ahol a tanárok és diákok előtt is nagy sikere volt.

Weboldal:

Biográfia:

2011-ben elindult a dömsödi Europop fesztiválon, ahol már zsűri elé állt. 9 ország indulói közül végül 2. helyen végzett. Ez megerősítette abban, hogy érdemes az éneklést folytatni. Egyre több feldolgozást készített, majd ezeket feltöltötte a YouTube-ra. Nem kellett sok idő, és Bogit megtalálta egy zenei manager, akivel elkezdődött a közös munka. 2012 augusztusában megjelent az első önálló dala és videoklipje Mesehős címmel. A magyar zenecsatornák imádták. A VIVA Chart show-ban 1. helyezést ért el szám. Még ugyanebben az évben többen felfigyeltek a lány tehetségére, köztük P. Szabó István filmrendező is. Bogi kipróbálhatta magát a színészetben is, hiszen az Indián című filmben egy fiatal énekeslányt, Pető Lilit alakíthatta. A filmhez készült Végzet című főcímdalt is Bogi énekli. 2013-ban Tükörkép című száma bekerült A Dal című műsor legjobb 30 dala közé. Ez egy nagy lehetőség volt számára, hiszen a megjelenéssel újabb kapuk nyíltak ki előtte. Tóth G. Zoltán (dalszerző, manager) megkereste Bogit egy dalötlettel. A We All című szám azonnal megtetszett a lánynak és stúdióba vonultak. 2013 decemberében jelentkezett A Dal 2014 műsorába, hogy újult erővel fusson neki a versenynek. Ez a döntés hozta meg az átütő sikert. A We All című dal és ezzel együtt Bogi is egy ország kedvence lett. Eljutott egészen a döntőig, a legjobb 4-be. Megszerezte a MAHASZ lista első helyét is. A Class FM, a Petőfi Rádió és a Music FM is a legnagyobb rotációban játszotta. Több DJ készített remixet a dalra, ám a legsikeresebb a Compact Discoból ismert Lotfi Begi verziója lett, amelyre egy koncertvideó is készült. A Viva Chart listáján megszerezte az 1. helyet, és megkapta az Arany Triangulum díjat.  Bogit egyre több helyre hívták fellépni és egyre többen megismerték. A Final 4 hivatalos dala lett a We all, amit több ezer embernek énekelt el a Papp László Sportarénában. Dobrády Ákos felkérte, hogy közösen énekeljék el a nagysikerű Szerelemre hangolva c. dalt, sőt Kállay-Saunders Andrással is énekelt együtt egy fellépésen. VIVA Comet díjátadóján a New Level Empire-rel lépett színpadra és a jelöltek között is szerepelt a neve. A Bravo Otto-n a Bolyki Gospel kórussal hangozott el a We all, sőt a West End különdíját is megkapta. A 2014-es Fonogram díjátadón az év felfedezettjének járó díjat is elnyerte. 2014 júniusában leforgatta a Feels So Right című új dalához a videoklipet. Ősszel Bogi a zenekarával élőben fellépett James Blunt előtt a Papp László Arénában. 2015 júniusában debütált Körút című dala és a videoklip. Ez az első dal, amelyet Bogi a zenekarával, a Bogi & The Berry-vel készített, és ezután már együttesével fog koncertezni. Bogi a dalszövegírásban is részt vesz majd, az újabb dalai magyar nyelven jelennek meg.

Albumok:

Dallos Bogi Épp Most

Épp Most

2017

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább