ColorStar

Zenei irányzat: Electrock
Albumok: 10 db
Megtekintve: Ma 2, összesen 21247 alkalommal

Bemutatás:

Az 1996-ban, Budapesten alakult colorStar az első magyar színes televízióról nevezte
el magát, utalva ezzel zenéjük "színességére", illetve a "belső filmre", ami zenéjük hallgatása közben indul el a hallgatóban. A colorStar ugyanis az elsők között ötvözte az elektronikus partyzene különböző irányzatait a pszichedelikus, gitáralapú pop-rockkal.

Biográfia:

A colorStar az évek során a magyar popzene egyik fontos, nemzetközi ismertséggel rendelkező együttesévé vált. Amellett, hogy fellépett a legtöbb kiemelt magyar  fesztiválon és körbejárta az ország klubjait, a csapat sokszor eljutott az ország határain  túlra is. Koncerteztek Nyugat Európában, a Benelux-államokban, a Balkánon, és a Zene Ünnepe rendezvénysorozat apropóján eljutottak Isztambulba is. 2012-ben meghívást kaptak Berlinbe a Nemzetek Ünnepére, de voltak Szerbiában és Erdélyben is. Kapnak  rajongói üzeneteket az Egyesült Államokból, az Egyesült Királyságból, és az európai államok mellett olykor egészen meglepő régiókból is, mint például Nepál, Peru, Pakisztán, vagy Szibéria. A 2006-os, tízedik születésnapjukon készült nagyszabású deLuxe koncertjük felvétele  DVD-n is megjelent, a filmet többször műsorára tűzte a Magyar Közszolgálati Televízió, és a Duna TV. 2009-ben meghívást kaptak az MR2 Petőfi Rádió "Akusztik" című műsorába, és az erre az alkalomra összerakott, világzenei ihletésű, és hangzásvilágú műsorral is nagy sikerrel koncerteztek a magyar klubokban, fesztiválokon. Szintén ebben az évben léptek fel önálló estjükkel a budapesti Művészetek Palotájában.  Dalaik közül kettő is felkerült az MR2 Az elmúlt tíz év száz legjobb dala elnevezésű,  közönségszavazatok alapján összeállított listájára. Közülük az egyik, a Roam the land, a rádió által kiadott Egy kis hazai című válogatáslemezen is helyet kapott. 1996 óta a csapat számos kiadványt jelentetett meg, ezek közül a 2012-es, a 1G Records gondozásában megjelent, Flow című sorlemez korszakzáró alkotás. Tagcserék után a zenekart tovább működtető két alapító tag, Keleti András, és Szalay Péter irányításával, új felállással, és felfrissített zenei koncepcióval dolgozik tovább a colorStar, melynek első kézzelfogható bizonyítéka a 2013 tavaszán megjelent Blind and Deaf című dal, amit már a rádiók is játszanak, és amihez december elején megjelenik egy új klip. A zenekar, a folyamatos koncertezés mellett, jelenleg hatodik nagylemezén dolgozik, mely a tervek szerint 2014 őszén jelenik meg. Ezt előzi meg az év tavaszán egy kislemezük, három teljesen új dallal.

Tagok:

Keleti András

ének, gitár

Szalay Péter

gitár, vokál

Szinovszki Márton

billentyűk, sampler

Somogyi Ferenc

basszusgitár

Máté Szabolcs

szintetizátorok, ének, vokál

Bertók Tibor

billentyűsök

Balahoczky István

alapító, basszusgitár

Bese Csaba

basszusgitár

Farkas Zoltán

alapító, dob

Turjánszki György

basszusgitár

Szalay Péter

szóló gitár

Albumok:

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább