Fool Moon

Zenei irányzat: Pop Acappella
Albumok: 7 db
Megtekintve: Ma 7, összesen 17169 alkalommal

Bemutatás:

Hazánk első számú, többszörös nemzetközi díjas pop-acappella együttese immár 18 évnyi újító- úttörő munkát tudhat maga mögött. A Fool Moonnak köszönhetően az acappella - azaz a hangszerek nélküli, énekelt popzene - soha nem látott népszerűségre tett szert a magyar közönség körében. Humoros és szórakoztató, de magas szakmai színvonalú és igényes stílusú koncertjeik során a műfajjal ismerkedő és a zenéhez értő hallgatók is egyaránt találnak kedvükre valót. Rendhagyó zeneóráik, mesterkurzusaik, tévés szerepléseik hatására Magyarországon az acappella zene előtérbe került, és egyre több acappella együttes megalakulásának mozgatórugója is.

Biográfia:

Eddigi pályafutásuk alatt 7 nagylemezt, 13 nemzetközi és magyar díjat, számos jelölést, elismerést, és a hazai zenei élet legnagyobb előadóival közös együttműködést mondhatnak magukénak. Nevükhöz fűződik a magyar popzene történetének első, rádiók által is játszott pop-acappella slágere is, a “Kettesben jó”, amely a Sherlock Holmes nevében című ifjúsági film végefőcím-dalaként csendült fel a hazai és külföldi mozikban. Ugyancsak a Fool Moon az első acappella formáció, mely A Dal c. Eurovíziós dalválogatóban szerepelt. Az együttes a II. helyezésig menetelt saját, It Can't Be Over c. dalával, amely által az egész ország megismerhette őket és a pop acappella műfajt.

LEMEZEK
2018
Az év végén a Müpában mutatták be legújabb, Return 2 Acappelland című albumukat. A lemez különlegessége, hogy a 10 évvel korábbi Acappelland folytatásaként ismét aktuális popdalok feldolgozásait éneklik (Bruno Mars, Charlie Puth, Justin Timberlake, Madonna, Sting) korszerű hangzásban, rájuk jellemző, izgalmas effektekkel (pl. It’s Probably Me).
2015
Kettesben jó című lemezükön a legnevesebb hazai előadókat látták vendégül egy-egy dal erejéig, és még ugyanebben az évben Takács Nikolasszal közös, Music & Soul című lemezükkel kerültek a hazai toplisták élére.
2012
GeorgeMichaelJackson5 című albumukra személyes kedvenceiket gyűjtötték össze George Michael, Michael Jackson és a Jackson 5 dalaiból.
2008
Nemzetközileg is sikeres Acappelland című nagylemezükön énekelnek angolul, olaszul, franciául, de még bantu nyelven is, többek között olyan előadóktól mint Sting, Paul Simon vagy Eric Clapton. Ugyanebben az évben Kováts Kriszta “Arany-óra” című Arany-ballada lemezével kitágították a magyar irodalom és könnyűzenei acappella éneklés közös határait.
2005
Merry Christmas című kislemezükre magyar és angol nyelvű karácsonyi dalok kerültek. 2003 - Magyarországon a "Csillagok..." című lemezükkel robbantak be a köztudatba, melyen magyar slágerek feldolgozásai hallhatók. 

NEMZETKÖZI ÉS HAZAI DÍJAK
2019
Az amerikai Kortárs Acappella Szövetség (CASA) 3 jelölésből 2 CARA-díjjal is jutalmazta az együttes legújabb, Return 2 Acappelland lemezét. A “Duna vizén... (Népdal)”-t Best Folk/World Song, a “Derzhi”-t Best Funk/Disco Song kategóriában. Magyarországon a lemezt Fonogram-díjra jelölték az év hazai kortárs szórakoztatózenei albuma kategóriában.
2018
Meghívták az együttest a II. Moszkvai Tavaszi Fesztivál és Versenyre, ahol ismét megnyerték kategóriájuk I. helyezését.
2017
A 180 együttes részvételével zajló I. Moszkvai Tavaszi Acappella Fesztivál és Versenyen megnyerték kategóriájuk I. helyezését.
2015
A Fool Moon Szeged kultúrájáért végzett munkájáért Kölcsey-éremben részesült, és ugyanebben az évben elnyerte a Best of Budapest díjat is. CARA-jelölést hozott az együttes Kettesben jó c. lemezén található Hello.tourist!, a legjobb humoros dal kategóriában.
2014
It Can’t Be Over című saját dalukkal II. helyezést értek el A Dalban.
2013 
A Fool Moon Takács Nikolasszal közös, Music & Soul című lemezét Fonogram-díjra jelölték.
2010
Az olaszországi Solevoci Nemzetközi Acappella Versenyen “Szerelem, szerelem...” című dalukkal a legjobb átirat díját nyerték el.
2009
Az Acappelland című lemezen megtalálható "Szerelem, szerelem..." népdalátdolgozást amerikai CARA-díjra jelölték legjobb folk/világzene kategóriában, olyan együttesekkel egy mezőnyben, mint a King’s Singers, a Neri per Caso vagy a Take6.
2006
Az együttes a VI. Tajvani Nemzetközi Acappella Versenyen I. helyezést és két különdíjat nyert.
2005
A Fool Moon a kontinens legjobbjai közé emelkedhetett, amikor I. helyezést ért el pop kategóriában a grazi Ward Swingle A Cappella Versenyen, Európa legrangosabb szakmai megmérettetésén.

KÖZREMŰKÖDÉSEK, FELLÉPÉSEK
18 éves pályafutásuk alatt együtt dolgoztak a legismertebb hazai előadókkal, többek között Presser Gáborral (1 koncert), Zsédával (Ünnep), Szolnoki Péterrel és a Bon-Bonnal (Bon-Bon: Dupla élvezet), Malek Andreával (Retúr), Szekeres Adriennel, Rúzsa Magdival, Szirtes Edina „Mókus”-sal, Kováts Krisztával (Arany- óra), a Magna Cum Laudéval (Magnatofon) vagy Edvin Martonnal. 2008-ban a Fool Moon képviselte Magyarországot Csézyvel a belgrádi Eurovíziós Dalversenyen, valamint 2016-ban Fehérvári Gábor Alfréd ”Freddievel” Stockholmban. Külföldi fesztiválok gyakori résztvevői, melyek alkalmával közösen lépnek fel a nemzetközi acappella éneklés sztárjaival. Fennállásuk 18 éve alatt a Fool Moon több mint 20 országban koncertezett Ázsiában és Európa-szerte.

KULTURÁLIS TEVÉKENYSÉGEK
A vokális zene népszerűsítése céljából 2005-ben, Szegeden életre hívták az első magyarországi acappella ünnepet, a “Fool Moon” Nemzetközi Acappella Fesztivált, ahol minden évben vendégül látják a nemzetközi és magyar acappella élet legnevesebb együtteseit, valamint bemutatkozási lehetőséget biztosítanak a feltörekvő, hazai tehetségeknek is. A Fool Moon 2002 óta több mint 300 alkalommal tartott mesterkurzust az acappella éneklés történetéről Magyarország 9 megyéjében, a Filharmónia Magyarország szervezésében, 6-18 éves diákok számára.

TAGOK
Mészáros Tamás Molnár Gábor Vavra Bence Wodala Barnabás Németh Miklós
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Babó1988 Hozzászólás ideje: 2007-08-28 13:19:10

Utolsó bejelentkezés:
2010-11-08 17:00:10

Véleménye a(z) "Fool Moon " előadóról:

imádom ezt a számot,annyi mindenre emlékeztet!ÉS olllyan jóóóóóóóóóóóóóóó!Kell:)

ryennbabe Hozzászólás ideje: 2007-06-25 22:57:34

Utolsó bejelentkezés:
2000-01-01 00:00:00

Véleménye a(z) "Fool Moon " előadóról:

Légyszy valaki,akinek megvan ez a szám,küldje el nekem a [*** moderálva ***] köszi mindenkinek!!!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább