Neo

Zenei irányzat: Electronic/Pop
Albumok: 18 db
Megtekintve: Ma 3, összesen 27885 alkalommal

Bemutatás:

A magyar elektronikus zenei világ egyik legismertebb zenekarja a ’90-es évek közepén alapult meg. Milkovics Mátyás és Moldvai Márk duója az évek során három nagylemezt és számos kislemezt adott ki, melyek bejárták mind a négy égtájat.

forrás: zene.hu

Biográfia:

Első ismertebb számuk, a The Pink Phanter Theme több, mint húsz országban jelent meg, és egy válogatás lemezen együtt szerepelt a méltán neves Chemical Brothers-szel is. Első albumuk, az Eklektogram 1999 közepén jelent meg. Az instrumentális mellett vokális számok is helyet kaptak a korongon. A duó együtt dolgozott későbbi állandó énekesükkel és szövegírójukkal, Szűcs Krisztiánnal (Heaven Street Seven). Az Eklektogrammot több díjra is jelölték, a hazai szakújságírók „Az év felfedezettje” díjjal ismerték el a formációt. A CD-t 2000-ben módosított tartalommal Dél-Koreában is kiadták. A lemez egyik legismertebb száma a Ranbo 13, melynek klipjét számtalan alkalommal láthatták olvasóink hazai és külföldi zenecsatornákon. Az életre kelő Leninszobrok és az amerikai rajzfilm- valamint akcióhősök harcát ábrázoló videó a MAHASZ „Arany Zsiráf” díját és a los angelesi Clip-Festival második helyezését is elnyerte.

Második nagylemezük pár évvel később, néhány kislemez és remix kiadása után 2002 végén jelent meg a Lo-tech man, Hi-tech world címmel. Ez már teljesen Szűcs Krisztián által írt és énekelt dalokat tartalmazott. A sikertörténet következő nagy állomása Antal Nimród filmjének, a Kontroll filmzenéjének elkészítése volt. A rekord ideig játszott magyar film háttérzenéjéről és speciális hangeffektusairól is a duó gondoskodott. Az együttes a közönséget és a szakmát is megosztó mozinak a sötétebb, depresszívebb oldalát fogta meg, így sejtelmes, távoli világgá varázsolta a földalatti rendszert. A film számos rangos fesztiválon szerepelt, a Cannes-i filmfesztivál Ifjúsági díja mellett elnyerte az Aubagne-i fesztivál fődíját is. A soundtrack megalkotásában számos vendég-zenésszel dolgozott a duó, így későbbi énekes-gitárosaival is.

A zenekar tavaly fordulópontjához érkezett, a duó kettévált. Miután Moldvai Márk önálló produceri karriert választotta, Mátyás folytatta munkásságát a Kontroll énekeseivel, Hodosi Enikővel és Kővári Péterrel, valamint a dobossal, Szűcs Gergővel, akit nem is oly rég, szeptemberben Benedek Tamás váltott fel. Az Neo számos eddig teljesen digitális hangot és dallamot ültetett át klasszikus értelemben vett hangszerekre, így például akusztikus és elektronikus gitárokra, dobokra. A csapat végig koncertezte a 2004-es és a 2005-ös évet.

2006 szeptember 23-án a Művészetek Palotájában soha nem látott és hallott technikai háttérrel kápráztatták el közönségüket.

forrás: zene.hu

Tagok:

Milkovics Mátyás

dj, keyboards, vokál

Hodosi Enikő

vokál, gitár, keyboards

Kőváry Péter

vokál, gitár

Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

Te vagy a kiválasztott!
Te

Még egy hozzászólás sincs, tökéletes alkalom, hogy írj valamit!

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább