Sötét villám: megjelent a Blahalouisiana ötödik lemeze

Április 12-én megérkezett a zenekar legújabb lemeze. A Sötét villám zeneileg igazán izgalmas anyag lett: van rajta lírai vallomás és aktuális „Blaha-pop” is, az új dalokat pedig a Budapest Parkban hallhatja először a közönség.


Blahalouisiana-dalszövegek itt.

 

A zenekar tagjai 12 éve alkotnak közösen: „Együtt fejlődünk és megyünk előre, ebbe beletartozik a zenei és a lelki utunk is. Nagyon jó és érdekes élmény egy hajóban evezni és látni egymáson, ki hogy halad és változik, és hogy hogyan nyomjuk rá a közös évek pecsétjét egy-egy albumra” – fogalmazott Jancsó Gábor. „Talán ez az eddigi legjobb anyagunk, és ha az összképet nézzük, a Hozzánk idomult éjjel az égnél elkezdett vonalat folytattuk. Nálunk egy lemez nagyjából két és fél évnyi időszakot ölel fel, ez volt az ötödik. Szívünk-lelkünk benne – ötödjére is” – tette hozzá, és azt is elárulta, személyesen mit jelent neki a Sötét villám.

 

„Amennyire az előző album a fájdalomról és a velejáró terápiáról szólt számomra, ez annyira az elengedésről és felszabadulásról. Értem ezalatt a dalszerzés során megélt belső folyamatokat, az inspirációt, a kreatív energiákat előhívó felszabadultságérzést. Még mindig terápia a zeneszerzés és a zenélés, de már máshogy, mint régen.”

 

Hallgasd meg itt: https://bfan.link/sotet-villam

Youtube: https://youtube.com/playlist?list=PLkaemF17IwDJPpRSEh8AD_-nYI2sBmqBR&si=RiwnSwSUHLgerftP

 

Az albumról egyébként a közönség már több újdonságot is megismerhetett, az utóbbi időben kettő is megjelent: az Egy popzenész nyara különleges és őszinte vallomás a zenészlétről, a Levegőnek ha nézel pedig a hónap elején debütált egy rendkívül szórakoztató klip kíséretében.


A mostani lemezen egyébként – az előzőn lévő karcosabb dalok sikeréből kiindulva – több lendületes is szerepel. A Budapest Parkban idén a Blahalouisiana nyitja a szezont április 25-én, ahol a Sötét villám anyaga is hallható lesz majd a régi kedvencek mellett.




 

 Fotó: Blahalouisiana 

További hírek

További hírek

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább