Tóth Zoltán András - A bolhapiac tündérei

A bolhapiac tündérei
Előadó: Tóth Zoltán András
Megjelenés: 2015
Hossz: 00:38:40
Kiadó: Trimedio Music Kft.
ISBN: 5999885691906
Megtekintve: Ma 2, összesen 4452 alkalommal
Hozzászólás írásához kérjük jelentkezz be!

Zeneszöveg hozzászólások

dantian Hozzászólás ideje: 2015-05-21 12:19:56

Utolsó bejelentkezés:
2023-05-16 06:03:49

Véleménye a(z) "A bolhapiac tündérei" albumról:

A -webhivatkozás moderálva- valami hiba folytán lemaradt...
2. Ártatlan mezők 2. (Innocent Fields 2.)

"Szeretem a dal műfaját és nagyra értékelem. Magasrendű költészet, ötletes dallamokon- ha jó a dal, akkor ez a recept. Szöveg és zene egymás támogatásában és egyben korlátozásában. De mi történik, ha a szöveg (természetes) korlátját kivesszük és a zenét 'magára hagyjuk'? Mi fejlődik ki belőle, ha saját törvényei szerint bomlik ki egy összetettebb, színgazdag formában? Engedje meg most ezt a rendhagyó megközelítést a 'hivatalos' zeneszemlélet. Lássuk, hogyan lehetséges a 'dalműhely' eszköztárának módosításából egy rendhagyó szimfónia."

(Tóth Zoltán András)

"A BOLHAPIAC TÜNDÉREI tele van misztikus ugyanakkor konkrét hangokkal, fordulatos dallam kompozíciókkal, amelyek talán kicsit túlságosan is nyugodtak ugyanakkor vibrálóak, de pont ez a lemez anyagában az esszencia. A lebegős hangzás távoli szférák zenéjéhez hasonlít leginkább. Újra rá kellett döbbennem, hogy a gitár, basszusgitár, dob, billentyűk összhangzása ugyan puritánnak tűnhetnek, valójában Tóth Zoli második alkotói korongján óriási hangskálán tudta megszólaltatni. A lemez hangulatához nagymértékben hozzájárul a népi hegedű (Szűcs Dóri), a hegedű (Veér Bertalan) valamint a NOX és a Republic koncerteken már ismerős Gulyás Feri által megszólaltatott tekerőlant és furulya. A felsoroltak mellett érdekes kiegészítő hangzást ad a Flea Market Orchestra. A lemezanyag zenei élmény csúcspontja a vége, mely virtuóz szerzemények közepette kerettel szolgál a rendkívüli zenei képzettségről, a hangszeres tudás magasiskoláját nyújtó alkotóról. A kiemelkedő tehetséggel megáldott énekes – gitáros - szerző nem csak korábbi Republicos örökségét ápolja, hanem – és főleg - egyre kiteljesedő egyéniségét is beleadta a kompozíciókba. A lemezen hallható tíz tétel következetes és szép egységet alkotva olyan értelemben működik, mint egy szimfónia, melynek tételei vannak, de maga a mű mégis komplett egésszé áll össze (koncept). Zoli érdekesen tarkítja az 'otthon tanultakat' a modern hangzásokkal egy nem mindig könnyen emészthető, ugyanakkor teljesen egyéni és eredeti stílust alkotva. Aki ilyen meglepő zenéket szólaltat meg maga is eggyé válik ezzel a vibráló sokszínűséggel és zenei szépséggel. A korong második alcíme: 'elektromos és akusztikus hangokból', az új lemezanyag meghallgatása után jöttem rá frappáns meghatározás. Érdekes és érdekfeszítő társasjáték, a mosolygó idő szimfóniája."

(Zoltán János)

© 2024 - Zeneszöveg.hu Kft. - Minden jog fenntartva.
Kedves Látogatónk!

A Zeneszöveg.hu oldal teljes értékű használatához minimum Internet Explorer 8 vagy Google Chrome v8.0, illetve Mozilla Firefox 4.0 böngésző ajánlott. Az alábbi linkeken elérhetők a legfrissebb változatok.

Amennyiben korlátozott lehetőségekkel folytatni kívánod a böngészést oldalainkon, kattints a TOVÁBB gombra.

Tovább